sületlenkedés

december 7, 2010 § Hozzászólás

Valaki felrobbantotta a konyhámat! Ez az idilli kép tárul elém: A turmixgép ragacsos tartálya hanyagul álldogál a konyhapult közepén, egy mézesbödön kerülgeti tanácstalanul. És tető nélkül. A tetejét valószínűleg elvitte a kutya vagy a gyerek (inkább a gyerek lesz az, a kutya már rendre lett volna utasítva a gyerek által). Áh, hát itt van a pult alatt! Ühüm. A sütiszaggató formák kimerülve fetrengenek tátott szájú, fűszeres zacskók társaságában.
A sütőpapírhenger is nagyokat ásítozik: visszakívánkozik már a dobozába. Különböző méretű kanalak csillognak körülöttem, azt hiszem az összeset felhasználtam már. A mosogatóban hanoi tornyai várnak rám. Pakolgatom is őket ide-oda, bár a feladványt nyilván nem szabályosan oldom meg. Kesudiómorzsák vegyülnek el a kakaóporban és elégedetten pihengetnek a pulton. Talpam alatt pedig kókuszreszelék csikorog. Váááá. Nini, itt egy sodrófa! Az ám, azzal lehetne csak rendet rakni ebben a díszes forgatagban! Vajon mi a nagyobb hőstett, új ízesítést kitalálni vagy utána helyre rántani a tett színhelyét?

Egyébként egész jól érzem magam a kupi közepén. Segítségem is van. Apró kezecskék nyomkodják szét a legújabb ízesítésű karobos keksz tésztáját.
– Ezt megehetem? – kérdezi felfelé ívelő hangsúllyal a kezecskék gazdája, mindehhez még ártatlan, nagy szemeket is meresztget. Minden kiszúrt nemsütike után így tesz. Kicsi csillagformát adtam a kezébe, azzal szaggatja a tésztát nagy szakértelemmel. Időnként megkaparint egy-egy nagyobb formát és megcélozza a frissen kinyújtott massza közepét. Győzedelmes arccal szegezi nekem ismét a kérdést: – Ezt is megehetem? – Nem azt, nem, csak azt a picit ott. – mutatok egy visszamaradt nyesedékre vagy minek is nevezzem. – Köszönöm! – feleli vígan a gyermek és szájába tolja a karobos tészta darabkát.
Így lakunk jól együtt a kesudióból és napraforgóból készült, picit narancsos, leheletnyit csípős keksz (mert hogy cayenne borsot is tettem bele a gyömbér és a szegfűszeg mellé) készítése közben. Azért az aszalógép tálcájára is jutott belőle, mert hogy ez a finomság sületlenül készül.

És nektek is juthat, ha kértek belőle.

Várnak rátok a Sületlenségek!

Reklámok

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading sületlenkedés at panniművek.

Meta

%d blogger ezt kedveli: