ködben

január 4, 2011 § Hozzászólás

Köd van és hideg. Főleg köd. Belül is. Várom a csodát és közben nem veszem észre, hogy itt van. Most is. Nem lelkesedem. Bár néha felcsillan valami fény előttem, de aztán újra beborít a köd és nem látom a fényt. Elaltatnak a ködös hétköznapok. Már megint minden olyan lassúnak és szürkének tűnik, de valahogy nem bírom elengedni az érzést, hogy mindeközben történik valami.
A tündérek és varázslók tevékenykednek, csak mi nem vesszük észre. Akkor sem, ha a csoda az orrunk előtt van, még akkor sem, ha nekimegyünk… akkor is csak morgunk egyet és orrlógatva tovább megyünk… mert azt hisszük a csoda mindig harsogva és tűzijátékkal érkezik. Pedig nem. A csoda a csendben születik. Észre sem veszed, ahogy hangtalanul odakúszik hozzád és megérint, beléd bújik és kivirágzik a szívedben. Készítsd elő neki a talajt a szívedben: legyen benned szeretet! Elsősorban szeresd magad annyira, hogy örülj magadnak és vedd észre, hogy Te magad vagy az első számú csoda az életedben. Igen, Te! Hiszen létezel és ez már önmagában is egy csoda.
Nélküled nem létezne a Világ, amit látsz. A Te Világod.

Nyugi, nekem se megy mindig ez az öröm. Vannak borongós napjaim. Pedig mindenem megvan, amire az emberek vágynak: egészség, család, barátok, autó, lakás, munkahely, adottságok… stb. De mindez csak üres burok, ha belül magamban nem találom az öröm forrását. Néha nem találom, de inkább csak lusta vagyok a csöndben lebattyogni a forráshoz és inni belőle, mert kényelmesebb fent morogni a zajban és várni, hogy valaki odahozza az extázist adó koktélt. Talán nem lenne egyszerűbb a ködben is föltenni a fejlámpát, mint botladozni a homályban?
Azért írok ezekről, mert így emlékeztetem magam arra, amit már tudok… csak lustaságból elfelejtem gyakorolni. Mert az egómnak nem esik jól elhinni, hogy egyedül kell boldognak lenni. Egyedül önmagamban. Belülről. A ködben is. Igen, abban főleg! És amikor a magányomban boldog tudok lenni, belülről és szívből boldog, többé nem érzem magam egyedül és rájövök, hogy nem is voltam soha egyedül.

Sokat emlegetett mondás: csak az tud másokat szeretni, aki önmagát szereti. Talán már unod is ezt a maszlagot. Ki ne unná? Unjuk, mert csak a felszínét látjuk és nem értjük a lényegét. Nézz a mélyére ennek a mondatnak, mert nem ott van vége, ahol a tükörképednek azt mondod ‘szeretlek’, hanem az egész életedet szereted, úgy ahogy van. A létezésedet szereted. Sőt azon is túl megyek: mindent szeretsz, mert megérkezel az Egységbe. Mit megérkezel? Hiszen már most is ott vagy! Ha nem érzed, az csak azért van, mert a különállás illúzióját éled és táplálod a jelenlegi hitrendszereddel percről percre! Hát változtasd meg a hitrendszredet és a különállás helyett higyj az Egységben. Éppen most olvastam Müller Péter új könyvében, az Isten Bohócaiban: “Először hinni kell a hitben, s csak utána jön meg az igazi hit.” Nagyszerű könyv, olvassátok el, legyetek akár mesterek vagy tanítványok…!

Emlékszem jó sok évvel ezelőtt, amikor elvégeztem az Agykontroll tanfolyamot, az elején sokakban kérdés volt, honnan tudjuk majd, hogy alfában vagyunk?
(Hát onnan haver, hogy ott van előtted a jelvény a kormányon! A kereszt meg a kígyó.. 😀 Lépj a gázra és huss! bocs, ezt nem hagyhattam ki…) Na, szóval azt mondta erre a Domján Laci, hogy egyszerűen csak gondold azt, hogy alfa állapotban vagy és ott leszel! Ugyanígy van ez az Egységgel is. Az Egységben akarsz lenni? Hát gondold azt, hogy ott vagy! És OTT VAGY!
Itt és most és mindig.

Keep smiling 🙂

(…)

Kint köd, bent fényesség.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Mi ez?

You are currently reading ködben at panniművek.

Meta

%d blogger ezt kedveli: